Критерії підбору комбікорму для ВРХ

Завдяки сучасному комбінованому корму, власник свійських тварин здатен забезпечити їх обширним спектром корисних речовин, без яких раціон буде неповноцінним. Виробництво якісного комбікорму пов'язане з ретельним відбором інгредієнтів, їх належним очищенням від домішок, а вже після цього складові подрібнюють, створюючи корисну суміш. Але не кожен виробник, що представлений на ринку України, пропонує споживачам продукцію з оптимальнмими властивостями. Якщо не бажаєте ризикувати здоров'ям та належним розвитком худоби, ліпше дізнайтесь більше про особливості вибору такої продукції.

Перш за все знайдіть можливість співпрацювати з безпосереднім виробником, уникаючи мережі посередників. Інакше зайвих фінансових витрат не уникнути. Ознайомитися з асортиментом комбікормів для корів від компанії БІЗАРТ можна тут. Ця організація чітко стежить за якістью своєї продукції та пропонує не тільки комбікорм, а й супутні товари для свійських тварин. Отже одразу можна буде замовити все необхідне для господароства в одному місці.

купит комбікорм для ВРХ

Щодо вибору найбільш корисного комбінованого корму для вашого конкретного випадку, то універсального підходу не існує. Вам необхідно враховувати породу ВРХ, її вік, біологічний стан, направлення діяльності - мясна, молочна, м'ясо-молочна ферма. Знаючи всі ці фактори, ви зможете отримати професійну консультацію від виробника або менеджера і зупинити свій вибір на якісній продукції, що підійде саме вашим тваринам. Втім, є інгредієнти, що гарантоивано входять до складу комбікорму, якщо мова йде про якісний продукт. Так, близько 85% виробу припадає на зернові - кукурудза, пшениця, ячмінь, просо, інше. Відходи виробництва олії - шрот, також додають до комбінованих кормів. В окремих різновидах продукції значна частина складу (не менше 45%) припадає на білкові компоненти, а саме: сою, боби, горох. Неповноцінним харчування великої рогатої худоби буде без вітамінних та мінеральних добавок, амінокислот.

Варто зазначити, що правильно підібраний комбікорм принесе користь молодняку, для дорослих корів вже буде потрібен зовсім інший різновид продукції. Але всім представникам ВРХ така їжа принесе багато користі. Так, постійне використання комбінованого корму позитивно вплине на імунітет, гарантує народження здорових телят, забезпечить належний ріст та розвиток молодняку.

Що стосується недоліків комбікорму для свійських тварин, то можна зазначити лише підвищену вартість деяких різновидів. Але купуючи товар від безпосереднього виробника, лишніх фінансових витрат можна уникнути.

Источник: Олексій Петрович, 11 червня 2021